یکی از بهترین و سادهترین روشها برای ضدعفونی کردن دستها استفاده از ژل یا مایع ضدعفونیکننده دست بر پایه الکل است اما ممکن است برخی افراد زمان و شیوه صحیح استفاده از آنها را ندانند.
به گزارش “دنیای خبر” ، ضدعفونیکنندههای دست بر پایه الکل میتواند به از بین بردن میکروبها کمک کند اما بر روی همه میکروبها مؤثر نبوده و برای برخی موادی که ممکن است روی دست شما باشد اما تاثیر نداشته باشد و کاری نکند.
مطالعات آزمایشگاهی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) نشان میدهد ضدعفونیکنندههای دست بر پایه الکل ساخته شده از ۶۰ درصد اتانول و ۷۰ درصد ایزوپروپانول قادر به غیرفعال کردن تمامی ویروسهایی است که از نظر ژنتیکی با بیماری کووید-۱۹ مرتبط هستند.
کارشناسان توصیه کردهاند دستها را به طور مرتب و در هر زمانی که ممکن است به ویژه زمانی که کثیفی آنها با چشم قابل مشاهده است، با آب و صابون بشویید اما میتوانید از ضدعفونیکننده دست هم در کنار شستوشو با آب و صابون و برای اطمینان بیشتر یا برای زمانهایی که آب و صابون در دسترس نیست ، استفاده کنید.
فراموش نکنید که ضدعفونیکننده دست جایگزین شستوشو با آب و صابون نبوده و به محض دسترسی به آب و صابون حتی در صورت استفاده از ضدعفونیکننده باید دستهای خود را بشویید.
ذکر این نکته نیز مهم است زمانی که دستانتان به وضوح کثیف بوده یا مواد شیمیایی خاصی روی دستانتان است ، نمیتوانید از ضدعفونیکننده برای تمیز کردن دستان خود استفاده کنید.
ضدعفونیکنندههای دست برخی میکروبها از جمله انگل کریپتوزپوریدیوم، باکتری کلستریدیوم دیفیسیل و نوروویروسها را نیز از بین نمیبرند.
کارشناسان استفاده از ضدعفونیکنندههایی با حداقل ۶۰ درصد الکل را توصیه میکنند. بیشتر محصولات حاوی ۶۰ تا ۹۵ درصد الکل هستند اما تصور نکنید که درصدهای بالاتر موثرتر هستند ، برای بیشترین تاثیر باید این ضدعفونیکنندهها را با آب تا ۶۰ درصد رقیق کنید.
در مواردی از جمله پس از دست دادن، لمس سطوح مختلف در مکانهای عمومی، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، تماس با حیوانات، خرید از فروشگاه و غیره میتوانید دستهای خود را با ضدعفونیکننده تمیز کنید.
برای استفاده صحیح از ضدعفونیکنندههای دست ابتدا مقدار توصیه شده بر روی جلد محصول را در کف یک دست قرار دهید، سپس دستان خود را به هم بمالید تا محلول تمام دست از جمله بین انگشتانتان را مانند زمانی که دستهای خود را میشویید پوشش دهد و سپس صبر کنید تا محلول در معرض هوا خشک شود.
مواظب باشید ژل یا محلول ضدعفونیکننده را از دسترس کودکان خردسال دور نگه دارید، زیرا در صورت بلعیدن میتواند بسیار خطرناک و حتی کشنده و مرگبار باشد.
در محیط و شرایطی مانند بیمارستانها که میزان عفونت بالاست، استفاده از ضدعفونیکنندهها توصیه نشده و باید مرتب از آب و صابون برای شستوشوی دستهای خود استفاده کنید.
بنا بر گزارش سایت تخصصی “وریولهلث”، متخصصان شستوشوی مرتب دستها را در طول روز به ویژه پس از استفاده از سرویس بهداشتی یا پیش از صرف غذا با آب گرم و صابون به مدت ۲۰ ثانیه توصیه میکنند.
منبع: ایسنا