به گفته حریرچی هر یک فرد آلوده به کرونا میتواند ۴۰۶ نفر را در یک ماه آلوده کند و شرکت در عروسی و عزا عامل افزایش ابتلا محسوب میشود.
به گزارش “دنیای خبر” ، ابتلای ۱۲۰ نفر به کرونا در یک مراسم عروسی، ۵۷ هرمزگانی در عروسی کرونا گرفتند، در مراسم تشییع جنازه ای در کهگیلویه و بویر احمد بیش از ۲۰ خانم به کرونا مبتلا شدند، یک مبتلا به کرونا در همدان ۴۸ نفر را آلوده کرد، ۷۰ نفر در مراسم عروسی در شهرستان قشم و ۷۳ نفر نیز در مهمانی در بندرعباس به کرونا مبتلا شدند، ابتلای ۴۰ نفر به ویروس کرونا در یک عروسی در چهارمحال و بختیاری، ابتلای ۳۰ نفر به کرونا در مراسم ترحیمی در یکی از روستاهای خراسان جنوبی، اینها تنها چند نمونه از اخبار ابتلای افراد به کرونا پس از شرکت در مراسم عروسی و عزاست.
عروسی هایی که در روزهای کرونایی به عزا ختم می شود
مریم هم یکی از کسانی است که عروسی او به خاطر کرونا به عزا ختم شده است، ۳ هفته گذشته پیش لباس عروس به تن کرده بود، فکرش را هم نمیکرد که عروسی به عزا ختم شود، تازه عروسی که با همه آرزوها و رویاها راهی خانه بخت شده بود حالا در کمتر از یک ماه باید رخت عزا به تن کند، احساس عذاب وجدان، ناراحتی و غم تمام وجودش را گرفته است، چرا که عزیز از دست رفته اش پس از شرکت در مراسم عروسی او به کرونا مبتلا شده و در نهایت جان خود را از دست داده بود.
او و مهمانان شرکت کننده در عروسی نگرانی سایر مبتلایان به کرونا هم بودند، چرا که ۴۰ نفری بر اثر شرکت در مراسم عروسی به کرونا مبتلا شده و برخی حالا روی تخت بیمارستان با این ویروس منحوس و مرگبار دست و پنجه نرم میکردند، عروس و داماد و شرکت کنندگان در عروسی هم از آن دست افرادی بودند که فکر میکردند کرونا تمام شده است، ما سالم هستیم پس برگزاری و شرکت در عروسی برای ما خطری ندارد.
این در حالی است که ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا ناقلان خاموشی هستند که به راحتی میتوانند بیماری مرگبار را به دیگران منتقل کنند شاید خود بی علامت باشند و بهبود پیدا کنند، اما افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای، کودکان و سالمندان در معرض خطر هستند و شرکت در مراسم عروسی برای آنها به مثابه آغوش باز کردن برای مرگهای کرونایی است البته ناگفته نماند که افراد سالم هم در امان نیستند و به گفته وزیر بهداشت ۱۲.۶ درصد از فوتیهای کرونایی هیچ بیماری زمینهای نداشتند، پس هر طور که حساب کنی شرکت در مراسم عروسی بوی مرگ میدهد و باید در این روزهای کرونایی دور آن را خط کشید.
فاطمه نوروزیان مسئول کمیته آموزش و اطلاعرسانی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درباره عروس کرونایی که ۷۰ نفر از میهمانان را آلوده کرد، گفت: یک عروس ناقل ویروس کرونا در میهمانی عروسی خود در قشم بیش از ۷۰ نفر از میهمانان را به کووید ۱۹ مبتلا کرد. عروس این مراسم، یک هفته قبل از مراسمش علایم سرماخوردگی داشته که متأسفانه بدون توجه به آن، یک هفته بعد، اقدام به برگزاری مراسم میکند و بهدنبال آن ۷۰ نفر از میهمانان نفر هم مبتلا میشوند.
او به ابتلای ۳۴ نفر پس از برگزاری جشن خانوادگی بهکرونا اشاره کرد و افزود: یک مدیر مدرسه با برگزاری جشنی در منزلش موجب میشود همه میهمانانش به غیر از یک نفر که از آمدن به آن میهمانی خودداری میکند به کرونا مبتلا شوند. نکته جالب این است که آن یک نفر که در میهمانی شرکت نکرده سالم بوده است. بعداز این جشن مدیر در مدرسه حاضر میشود و پرسنل مدرسه هم به کرونا مبتلا میشوند. برادر این فرد (مدیر مدرسه) هم که کارمند بانک بوده بعد از حضور در این مراسم به سرکار خود میرود و تعدادی دیگر از کارمندان بانک هم مبتلا میشوند، در نتیجه یک جشن خانوادگی موجب ابتلای ۳۴ نفر به کرونا مبتلا میشود.
عزاهایی که با کرونا پایانی ندارند
مراسم عزا هم دست کمی از عروسی ندارد، شرکت در مراسمهای عزا با تعداد بالای افراد که در برخی استانهای کشور مرسوم است، هم عامل ابتلا به کرونا در بسیاری از مناطق کشور محسوب میشود، خانوادهای که چند هفته قبل عزادار بودند حالا به همراه شماری از بستگانشان که در مراسم شرکت کرده بودند، دوباره عزادار شده بودند چرا که کرونا در مراسم عزا هم مانند عروسی مجلس گردانی میکند و رحم ندارد، برخی از بستگان هم پس از شرکت در مراسم عزا به کرونا مبتلا شده بودند و حالا روی تخت بیمارستان با کرونا مبارزه و آرزو میکنند که دوباره بتوانند عزیزانشان را ببییند و جان سالم به در ببرند.
متاسفانه این روزها شاهد آن هستیم، مردم به دنبال بازگشاییها فکر میکنند که کرونا تمام و شرایط عادی شده است، ماشینهای عروسی در خیابانهای سطح شهر به وفور به چشم میخورند و مراسمهای عزا با جمعیت بالا برگزار میشوند، غافل از آنکه کرونا نه تنها ضعیف و تمام نشده است بلکه به گفته وزیر بهداشت چموشتر هم شده است.
علی ربیعی سخنگوی دولت هم عروسی و عزا را عامل مرگ های کرونایی دانست و گفت: بیشترین میزان ابتلا و مرگ ومیر شهروندان در مراکز تولیدی و اقتصادی رخ نداده است بلکه در محل های تجمع عروسی و عزا که سنتهای ارتباطات جمعی رایج بوده، اتفاق افتاده است.
این ویروس هزار و یک چهره دارد و هر روز علائم و نشانههای ابتلا به آن تغییر میکند، در هفتههای نخست شیوع بیماری کرونا با سرفه، عطسه و تنگی نفس خود را نشان میداد، اما این روزها کرونا با سردرد و علائم گوارشی هم بروز میکند و هر روز اخبار متناقض زیادی درباره این ویروس منحوس و مرگبار منتشر میشود.
هر یک فرد مبتلا به کرونا ۴۰۶ نفر را آلوده میکند
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درباره اینکه هر یک فرد آلوده به کرونا چند نفر دیگر را آلوده میکند و شرکت در مراسم عروسی و عزا چقدر خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد، گفت: اگر یک فرد آلوده به ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکند، میتواند ۴۰۶ نفر را در یک ماه آلوده کند و اگر فرد آلوده به کرونا فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند، این عدد به یک تا ۲ نفر کاهش پیدا میکند.
حریرچی بیان کرد: کسانی که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمیکنند و در مراسم عزا و عروسی شرکت میکنند به دلیل اینکه فاصله گذاری اجتماعی در اغلب این مراسمها رعایت نمیشود، خود و خانواده شان را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار میدهند، از طرفی افراد به دلیل روابط عاطفی و رودربایستی که دارند نمیتوانند در این مراسمها فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و همین موضوع موجب افزایش شمار مبتلایان می شود.
معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مراسم عروس و عزا چالش جدی ما در مقابله با کروناست، بیان کرد: در برخی استانها مراسمها به ویژه مراسم عزا با ایل و طایفه و شرکت ۷۰۰ تا چند هزار نفر برگزار میشود و افراد در روزهای پنچ شنبه، چون مراسمها ایل و تباری است، پس از شرکت در یک مراسم عزا به مجلس عزاداری دیگری میروند و موجب انتقال ویروس کرونا از مراسمی به مراسم دیگر میشوند.
حریرچی تاکید کرد: خطر ابتلا به کرونا در مراسمهای عروسی و عزایی که در مکانهای سر دربسته برگزار میشود، بیشتر است، البته در مکانهای رو باز که افراد در مراسم عروسی و عزا رو در روی یکدیگر مینشینند هم خطر ابتلا به کرونا وجود دارد.
هر عروسی و عزا ۵۰ نفر را کرونایی میکند
به گفته رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت آذربایجان شرقی بعد از برگزاری هر مراسم عروسی یا عزا حدود ۵۰ نفر مبتلا به کرونا در میان شرکت کنندگان شناسایی میشود.
سیمین خیاط زاده افزود: با وجود اینکه هنوز برگزاری مراسمهای بزرگ مانند عروسیها و عزاداریها در تعداد زیاد را توصیه نکرده ایم، اما متاسفانه مردم این کار را انجام میدهند.
دادستانی ها مانع برگزاری مراسم عزا و عروسی شوند
حریرچی درباره ابتلای شماری از افراد به کرونا در مراسمهای عروسی و عزا گفت: از دادستانهای استانی درخواست جدی داریم در بحث برگزاری تجمعات ورود کنند، در برخی استانها که مراسم محلی دارند برخی عروسیها و عزاداریها برگزار میشود و ما موردی داریم که در یک استان ۱۲۰ نفر در یک مراسم عروسی به کرونا مبتلا شدند.
او در سفر استانی خود به کردستان دلیل اصلی شیوع کرونا در کردستان و خصوصا سنندج را برگزاری مراسم ترحیم و عروسی و حضور افراد در تجمعها عنوان و اظهار کرد: به ما خبر دادند که در سنندج مردم مراسم عروسی را در کارواش برگزار میکنند که چنین موضوعی شاید برای اولین بار است که در تاریخ بشریت اتفاق میافتد.
مناطق سفیدی که با برگزاری عروسی و عزا قرمز شد
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تأکید بر این اصل کلی که هرگونه تجمع انسانی به ویژه در فضای مسقف و بدون رعایت پروتکلها میتواند منجر به افزایش بار بیماری شود، گفت: سطح رعایت فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند در شهر تهران به ۱۱ درصد تقلیل پیدا کردهاست، اما مردم در مواردی که ضرورتی ندارد نباید در محیط اجتماعی حضور پیدا کنند، زیرا هنوز شرایط در تهران برای برگزاری بسیاری از تجمعات از ایمنی کافی برخوردار نیست. توصیه عمومی ما به مردم این است که کماکان از حضور در اجتماعات غیرضروری بپرهیزند.
او با بیان اینکه کرونا در ۸۰ درصد افراد بیعلامت است، اما این افراد میتوانند ویروس را منتقل کنند، گفت: در سایر استانهای درگیر، تجمعات انسانی مانند عروسی و عزاداریها منجر به افزایش قابلتوجه بیماری شد و حتی یک استان سفید را به یک استان قرمز بدل کرد، بنابراین افراد جز به ضرورت از حضور در تجمعات و فضاهای به ویژه مسقف خودداری کنند و باید توجه کرد که حضور بیش از ۱۵ دقیقه در یک فضای مسقف شانس ابتلا را بهصورت تصاعدی افزایش میدهد. اگر هم فضاهای فرهنگی باز میشوند شیوهنامهها را به صورت سختگیرانهتر باید اجرا کنند.
برگزاری عروسی و عزا در روزهای کرونایی بی معناست
حریرچی برگزاری مراسمهای ترحیم و عروسی را در شرایط بیماری کرونا بیمعنا توصیف کرد و گفت: اکنون زمان ارتباطات خانوادگی و تجمع نیست و از مردم خواهش میکنم به خاطر حفظ سلامت خود، جامعه وکادر پزشکی و درمانی به توصیهها توجه جدی داشته باشند.
به گفته معاون کل وزارت بهداشت در ۱۸ الی ۲۴ ماه آینده، یعنی تا پاییز ۱۴۰۱ باید بسیاری از مناسباتمان را تغییر دهیم، انشاالله بشر به این ویروس پیروز میشود، اما این پیروزی زمان بر است، حال اینکه رفتار اجتماعی این ویروس در دراز مدت از نظر میزان درگیری، در دراز مدت شبیه به ویروس آنفلوآنزا میشود یا شبیه به ترکیبی از ویروسها، مشخص نیست.
او ادامه داد: خوشبینانهترین پیشبینیها میگویند که این ویروس بعد از ۱۸ الی ۲۴ ماه در کشورها بومی شود؛ بنابراین در این مدت باید بسیاری از مناسباتمان را تغییر دهیم. یکی از این مناسبات رفتارهای اجتماعی مانند دست دادن و در آغوش گرفتن و شرکت در مراسم هاست.
با توجه به اینکه هنوز واکسن و درمان قطعی برای کرونا کشف نشده و تنها راه مقابله با ویروس کرونا رعایت بهداشت فردی و عمومی، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در اجتماعات است، بیایید تا مراسم های عروسی و عزا را خودمانی بگیریم تا هر چه زودتر بتوانیم کرونا را شکست دهیم و به زندگی عادی بازگردیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران